Ženski parfemi koji privlače muškarce

Ženski parfemi koji privlače muškarce

Prema sprovedenim istraživanjima Univerziteta u Čikagu, postoje mirisne note ženskih parfema koje muškarce posebno privlače. Parfemi koji sadrže vanilu, lavandu ili jasmin mogu učiniti da žena automatski privuče nekog muškarca, i da mu njen miris ostane duboko urezan u sećanje. Neurolog Dr. Alan Hirš iz Čikaga tvrdi da ovi sastojci muškarca podstiču da mašta. Mirisi imaju tendenciju da zavode i odbijaju, te najviše utiču na prvi utisak koji će neki muškarac steći o ženi.



Ponekad može da se dogodi da jak, agresivan, ili pak suviše sladak parfem uzrokuje potpuno pogrešan utisak na prvom sastanku. Većina muškaraca voli da oseti na ženama lagane, cvetne ili voćkaste note. Pa tako parfemi koji sadrže arome poput vanile, cimeta, orhideje, ambera, breskve, irisa, sandalovine, kokosa, limuna ili pomorandže izazivaju u njima želju da se ponovo nađu u prisustvu te osobe. Ove mirisne note povezane su lepim uspomenama i pozitivnim emocijama i zato prouzrokuju dobre vibracije. U nastavku teksta se nalaze četiri parfema koji zasigurno privlače muškarce.

Lavanda- Guerlain Mon Guerlain
Guerlain Mon Guerlain

Lavanda je od davnina poznata kao „biljka ljubavi“. Koristila se u svrhu zavođenja mnogo pre vremena flaširanih mirisa. Ova aroma danas dominira u bočici čuvenog Guerlain Mon Guerlain parfema lagane teksture, u kojoj je smešteno još nekoliko važnih mirisnih nota koje privlače muškarce. U srcu parfema nalaze se cvetovi jasmina i irisa, dok se osnova sastoji od mešavine nota vanile, australijske sandalovine i kumarina koji se smatraju snažnim afrodizijacima.

 


Jasmin- Thierry Mugler Alien
Thierry Mugler Alien

Jasmin je takođe veoma popularna nota parfema sa dugom istorijom korišćenja u kozmetici. Mnogima je prva asocijacija na jasmin upravo Thierry Mugler Alien, vrlo upečatljiv ženski parfem, koji širi misterioznu auru. Kompoziciju čine tri osnovne linije: topli beli amber u bazi, drvene note u srcu i sunčani indijski jasmin na samom vrhu. Kombinacija aroma je izuzetno neobična, ali odmah dotiče vaše i srce vašeg muškarca.

Cvet pomorandže- Elie Saab
Elie Saab
Osvežavajuć i zavodljiv miris pomorandžinog cveta izaziva veoma pozitivne reakcije kako muškaraca, tako i žena. Jedan od protagonista mirisnih kombinacija koje u sebi sadrže ovu aromu je i magični Elie Saab parfem. Otvara se notama cveta pomorandže, dok srce čini jasmin a bazu kedar, pačuli i akord ružinog meda. Ukoliko želite da mirišete izazovno na vašem prvom sastanku, nanesite ovaj miris.


Vanila- Christian Dior Hypnotic Poison
Christian Dior Hypnotic Poison
Sladunjava i nežna vanila je provereno dobar sastojak u većini mirisnih fuzija i nota koja privlači muškarce. Jedan od najpoznatijih parfema sa aromom vanile je Christian Dior Hypnotic Poison. U pitanju je prava voćna ekspolzija u zanimljivoj kombinaciji sa vanilom i bademima. Veoma je zavodljiv i ekstravagantan. Ovaj parfem zaista će hipnotisati svakog muškaraca.

Naravno, parfem koji osoba nosi ne može biti odlučujući faktor ali može poslužiti kao veoma dobar adut na putu zavođenja.



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web