Koji su najbolji muški parfemi za vas?

Koji su najbolji muški parfemi za vas?

Tema odabira parfema podjednako je važna, kako za žene tako i za muškarce. Pronalaženje idealnog parfema ponekad može potrajati veoma dugo. Stručnjaci tvrde da ovaj proces za muški pol može biti komplikovaniji u odnosu na žene jer većina muškaraca malo pažnje poklanja trendovima u kozmetičkoj i parfemskoj industriji, te ne zna čak ni odakle da počnu svoju potragu. Nošenje odabranog mirisa za jednog muškarca je veoma značajno, ne samo radi ostavljanja dobrog utiska u privatnim i poslovnim prilikama, već i kao način za ličnu prezentaciju i razvijanje individualnosti.

Nadamo se da će vam naši saveti pomoći da izaberete najbolji muški parfem za vas - onaj koji će postati vaš lični mirisni potpis.

Za početak, započnite analizu sopstvenog stila, ukusa, ličnosti i stila života. Postavite sebi nekoliko pitanja, kao što su:

Kakvog sam temperamenta? Jesam li stidljiv? Da li sam ozbiljan? Da li sam veselog duha? Da li mi prija kada sam u centru pažnje? Da li sam avanturista? Da li sam romantičan? Da li sam umetnik? Da li sam sportski tip?

Odgovori na ova pitanja vas mogu odvesti u pravom smeru.

NAJBOLJI MUŠKI PARFEMI ZA STALOŽEN, ROMANTIČAN KARAKTER

Habit Rouge U slučaju da ste odmerena ili ozbiljna osoba, verovatno gravitirate tradicionalnijim mirisima mošusa, šume i toplih začinskih nota. Razmislite o muževnim mirisima, ali sa slađom, mekšom stranom. Dobar predlog bio bi Habitat Rouge od brenda Guerlain, koji je neprikosnoven u stvaranju sofisticiranih i klasičnih mirisa. Njegova formula je klasična, topla i začinjena, s mnoštvom nota poput bogate kože, tamjana, slatke vanile, šumskog bilja, ali i svežeg citrusa i romantične ruže. To je idealan miris za profesionalce i preduzetnike, i sve one koji su jake volje i čvrstog stava. Miris je muževan ali nije oštar i nametljiv, već je bogatih i suptilnih tonova.

Dior Homme

Ukoliko ste romantična, umetnička duša, možda vam se dopadne miris poput Dior Homme by Dior, jedinstven po svojoj kreativnoj fuziji sastojaka. Puderasto-drveno-cvetni luksuzni klasik u prvi plan ističe iris okružen eteričnim uljem žalfije uz divne citrusne note bergamota, toplog kakaa i sandalovine. Ovaj miris je izuzetno poseban i predstavlja redak primer kako najbolji muški parfemi mogu da koriste cvetne arome, a da ne naginju ka ženskim notama. One u kombinaciji sa drugim tonalitetima dobijaju muševan ali prefinjen miris.

NAJBOLJI MUŠKI PARFEMI ZA DINAMIČAN, EKSTROVERTAN KARAKTER

Paco Rabanne Invictus

Suprotno tome, ukoliko volite pažnju, dobar provod i druženja, verovatno gravitirate hrabrijim, trendi mirisima intenzivnih i živopisnih nota. Odvažan i dinamičan miris poput Paco Rabanne Invictus definitivno će privući pažnju drugih i staviti vas u sam centar događaja. To je pravi vatromet u boci s jedinstvenom mešavinom svežeg grejpa, lovorovog lista i jasmina, koja se dopunjuje morskim akordima i pačulijem. Zarobljen u karakterističnoj bočici modernog dizajna, ovaj parfem simboliše moć, dinamiku i energiju savremenog muškarca.

Blu Mediterraneo

Ukoliko volite putovanja, verovatno će vas privući mirisi sa notama začinima, cveća i egzotičnog bilja iz dalekih predela. Pravi primer bila bi toaletna voda Aqua di Parma Mirto di Panarea iz kolekcije Blu Mediterraneo koja sadrži note cveća, bosiljka, šumskog zelenila i citrusnog voća Sicilije. Ovi mirisi su čisti, sveži, vanvremenski. Zamislite sebe kako sedite u sunčanom cvetnom vrtu na obali Italije, pijuckate liumunadu i udišete opojan miris slane vode, borove šume i voća.

Bvlgari Aqva Pour Homme

U slučaju da ste izraziti sportski tip, verovatno će vas privući mirisi koji sadrže više nota vode, koji su osvežavajući, lagani i čisti. Bvlgari Aqva Pour Homme je sofisticiran sportski miris koji se otvara notama slane vode, citrusa, kedra i lekovitog bilja poput lavande, ruzmarina i žalfije. On i nakon dužeg vremena na koži ostaje svež i živopisan, i zbog toga je odličan izbor za muškarce koji su stalno u pokretu.

Isprobavanje raznih mirisnih nota i razdvajanje onih koje vam prijaju od onih manje privlačnih je ključno za pronalaženje mirisa koji vam zaista pristaje. Usudite se da odradite mala istraživanja. Otkrijte arome koje čine da vam se određeni miris dopadne. Tada možete iste te arome potražiti i u drugim mirisima i zatim ih upoređivati. Na primer, možda će vam se svideti aroma kedra, pa ćete potom primetiti da vam gode svi mirisi koji sadrže ovu aromu u svom sastavu.

Uz to, pokušajte da otkrijete da li postoje neki određeni mirisi koji vam vraćaju sećanja. Možda ste oduvek voleli miris kožne jakne svog dede ili miris svežeg bilja iz bašte vašeg detinjstva. Možda volite miris slane vode jer podseća na romantično putovanje okeanom ili miris začina iz kuhinje vaše majke.

Istražite na internetu koji su najbolji muški parfemi za vas u skladu sa notama koje vam se dopadaju. Pretražite fraze „Parfemi kožom kao notom“, „Parfemi koji mirišu na okean“, „Parfemi sa cimetom “ ili „Parfemi sa kafom“ itd.

Iznad svega, zabavite se istražujući vaše čulo mirisa. Vaš omiljeni parfem, osim što vas predstavlja u najboljem svetlu može poslužiti i kao inspiracija.



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web