Pronađite parfem koji oslikava vaš karakter

Pronađite parfem koji oslikava vaš karakter

Kvalitetno odabran parfem daje poseban pečat izgledu i karakteru svake osobe. Prilikom kupovine parfema često uzimamo u obzir previše faktora koji nas dovode u dilemu da li je baš taj parfem pravi izbor za nas. Kako biste izbegli nebitne faktore, za vas izdvajamo one najbitnije kojih bi trebalo da se pridržavate na putu pronalaska parfema koji ćete sa zadovoljstvom nositi.

1. PARFEM PROBAJTE ISKLJUČIVO UJUTRU

Jutro je najbolje vreme da isprobate novu mirisnu notu i vidite da li pristaje vašem senzibilitetu. U ovo doba dana čulo mirisa je najizoštrenije jer nije pod uticajem mirisa sa kojima dolazite u kontakt tokom dana. Stoga vam toplo preporučujemo da uvek kupujete parfem tokom jutra, kada najbolje možete proceniti da li vam željena mirisna nota u potpunosti odgovara.

2. ZAPITAJTE SE KOJU MIRISNU NOTU NAJVIŠE VOLITE

Izaberite mirisnu notu koja vam se sviđa, koja vas privlači i čini srećnim jer ćete jedino tako pronaći parfem koji potpuno odgovara vašoj ličnosti. Veliki je izbor mirisnih nota, a naši ukusi su još različitiji. Dok određeni broj žena više voli cveće i voće, druge preferiraju teže, jače parfeme koji sadrže note mošusa i ambera. Osvežavajući parfemi koji mirišu na sapun i krastavce posebno su poželjni u letnjem periodu. Dakle, veoma je bitno da se zapitate koja je vaša mirisna nota i da li zaista oslikava vaš karakter.

3. NEMOJTE PROBATI VIŠE PARFEMA U ISTO VREME

Čulo mirisa je veoma delikatno. Ne preporučuje se isprobavanje više od tri parfema jer telo ne može da obradi različite mirise u isto vreme. U tom slučaju mirisi se mešaju i ne dobijate jasan miris parfema. Koristan savet jeste da pomirišete mlevenu kafu dok isprobavate parfeme jer kafa poseduje vlakna koja pročišćavaju nos i pomažu da povratite čulo mirisa. Na taj način miris će biti uverljiviji i dobićete jasnu predstavu o tome koji parfem vam se najviše sviđa.

4. UZMITE U OBZIR VAŠ TIP KOŽE

Naša koža ima svoj miris i svoju hemiju koja utiče na miris koji nanosite na nju. Isti parfem miriše drugačiije ne samo na različitim ljudima nego i na vašoj koži zavisno od ambijenta i vašeg raspoloženja. Takođe, budite pažljivi prilikom nanošenja parfema. Stavite malu kapljicu na vaš zglob, bez trljanja jer se njen sastav može razbiti usled vrućine i tako će izgubiti svoj miris. Ostavite miris da odstoji na vašoj koži kako bi se apsorbovao, a onda možete odlučiti da li vam pristaje ili ne.

5. POVOD I GODIŠNJE DOBA IGRAJU KLJUČNU ULOGU

Godišnje doba je ključni faktor prilikom izbora parfema. Mirisi variraju od sezone do sezone i razlikuju se od vremena do vremena. Stručnjaci zimi preporučuju korišćenje toplih nota drveta pomešanih sa mirisom orjentalnih začina. U leto je poželjno koristiti osvežavajuće parfeme koji su kombinacija kiselih i cvetnih nota. Parfemi koje bi trebalo koristiti u toku dana sadrže lagane i osvežavajuće kombinacije cveća i citrusa. Večernji događaji zahtevaju teže orjentalne arome kao što su amber, mošus i začini, koji uzbuđuju i zavode.

*TRIKOVI ZA NAJEFIKASNIJE NANOŠENJE PARFEMA

Za kraj vam otkrivamo, naučno dokazane, najefikasnije trikove prilikom nanošenja parfema:

1) Parfem nanesite od stopala ka glavi

2) Prilikom nanošenja počnite od članka, pomerajte se oko oblasti kolena, zatim pređite na zglobove i vrat, a na kraju nanesite par kapi iza ušiju.

3) Za jači efekat, špricnite parfem oko vas i prođite kroz taj oblak parfema. Ovo će takođe dati finalnu završnicu vašem izgledu.

Pratite ova magična uputstva i pronađite parfem koji oslikava vaš identitet, a zatim upotrebite trikove za njegovu dugotrajnost i sigurni smo da ćete dobiti miris u kome ćete uživati i vi i vaša okolina.



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web