Kako izabrati pravi parfem za poklon?

Kako izabrati pravi parfem za poklon?

Parfem je jedan od darova koji se najviše poklanja tokom Novogodišnjih praznika, ali često i u drugim prilikama, kao što su Dan zaljubljenih ili rođendani. Međutim, neretko postoji nedoumica hoće li se osobi poklonjeni parfem svideti, naročito ako ne znate kakve parfeme voli. Mi vam dajemo tri saveta kako da u svakoj prilici poklonite savršeni parfem:

 

1. Parfem se bira po tipu žene kojoj se parfem kupuje.

Da li je to žena koja voli čiste forme, žena koja ne želi biti nametljiva, možda žena koja baš ne voli parfeme ili ona koja koristi više parfema istovremeno...Važno je odlučiti na koji deo njene ličnosti ćemo se adresirati pri izboru parfema. Jesu li to onda opojni mirisi, noćno cveće, roza gardenija, jasmin...ili je to neki miris sa „statementom“, pačuli i slično.

Eternity Calvin Klein

2. Razlikuje se kupujete li parfem kao poslovni, prijateljski ili intimni poklon.

Za poslovni poklon biraju se sigurniji parfemi koji su kod nas svrstani po različitim tipovima olfaktornih grupa, recimo floralni, drvenasti i slično. Kada kupujemo parfem ženi koju znamo dobro, parfem se bira po principu onoga što već sigurno znamo o njoj da voli. Neki klijenti ne znaju ništa o osobi kojoj kupuju parfem, ali je ta osoba bitna ili joj se na nečemu žele zahvaliti. U tom slučaju parfem treba biti lišen bilo kakvih dodatnih konotacija pa nećemo izabrati parfem koji se zove, na primer „What we do in Paris is secret“ , „Scandal“ i slično jer zvuče preintimno, nego ćemo izabrati sigurniji parfem za koji znamo da se sviđa većem krugu ljudi.

 

3. Šta ako pogrešimo pri izboru parfema?

Verovatno je svako bar jednom u životu poklonio parfem koji se toj osobi nije svideo. Ili smo i sami dobili parfem koji nam nije po ukusu. Ako ste jako dobri i bliski s tom osobom nije nepristojno reći joj da parfem nije po vašem ukusu, iako je stvar ličnog izbora hoćemo li joj to reći. Poklonjeni parfem lako se može proslediti dalje. Ali nemate zašto brinuti, parfem je uvek bio i ostao savršen poklon za svaku priliku.

 



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web