Pet tipova mirisnih nota

Pet tipova mirisnih nota

Izabrati parfem koji vam se sviđa i koji pristaje vašoj ličnosti nije tako jednostavno kao što nam se na prvi pogled čini. Svako od nas preferira različite tipove mirisnih nota. Dok neki više vole blage i osvežavajuće note sapuna i gelova za tuširanje, drugi se odlučuju za nanošenje jačih, orjentalnih parfema. Najčešće, kada se jednom odlučimo za određen tim parfema, ostajemo mu verni zauvek.

Kako bi lakše izabrali svoju omiljenu mirisnu notu, predstavljamo vam 5 osnovnih vrsta mirisa jedinstvenih karakteristika.

1. ORJENTALNE MIRISNE NOTE

Orjentalni mirisi su idealna mešavina nota mošusa, ambera, ouda i cimeta. Jačina i bogata aroma ovih parfema pristaje ekstravagantnim i misterioznim ženama. Parfemi orjentalnih mirisa su simbol moći, elegancije i luksuza pa dame preferiraju da ih nose noću, u posebnim prilikama i na glamuroznim proslavama. Zbog njihove težine, ne bismo vam preporučili da ih nosite preko dana, na posao ili u školu, kao ni uz ležeran mladalački outfit. S druge strane, toplo ih preporučujemo za svaki izlazak ili trenutak u kom želite da ostavite upečatljiv utisak.

ORJENTALNE MIRISNE NOTE

2. DRVENE I ZEMLJANJE MIRISNE NOTE

Drveni i zemljani mirisi su kombinacija toplog sandalovog drveta, začina, suvog i oštrog kedra, vetivera i smolastih balzamičnih nota.

Ovi topli i intimni parfemi prvi su izbor ozbiljnih žena sa jedinstvenim stilom, posebnim šarmom i samopouzdanjem. Zbog topline začina i oštrine drvenih nota, preporučujemo da ih nosite zimi.

DRVENE I ZEMLJANJE MIRISNE NOTE

3. SLATKE MIRISNE NOTE

Slatki mirisi su najčešće kombinacija neodoljivih slatkiša i aromatičnog voća.

Ove note parfema omiljene su među devojkama, s obzirom da opojni i sladunjavi mirisi pozivaju na poletnost, sreću i razdraganost. Slatke tonove preporučujemo uz svaku dnevnu kombinaciju za posao ili školu.

SLATKE MIRISNE NOTE

4. CVETNO - VOĆNE MIRISNE NOTE

Cvetno - voćni mirisi su tipična kombinacija određenog cveća i voća, kao što je ljiljan, ruža, žad, ljubičica, jasmin, pomorandža, mango i drugi.

Parfemi cvetnih i voćnih aroma su osvežavajući, lagani i lepršavi. Prefirajuju ih sve starosne grupe, a posebno su poželjni tokom prijatnih prolećnih i letnjih dana.

CVETNO - VOĆNE MIRISNE NOTE

5. SVEŽE MIRISNE NOTE

Parfemi svežih mirisnih nota čine da se osećate čisto i prijatno jer podsećaju na miris sapuna, mora i lavande.

Ovi parfemi obično se nose tokom leta kako bi vam pružili potreban osećaj svežine u svakom trenutku. Mirisi svežine posebno su popularni kod mlađe populacije kojoj ove note daju posebnu dozu samopouzdanja.

SVEŽE MIRISNE NOTE



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web