VEČITI KLASICI: Parfemi koji nikada neće izaći iz mode!

VEČITI KLASICI: Parfemi koji nikada neće izaći iz mode!

Njima vreme ne može ništa, čak naprotiv. Kako godine prolaze, oni sve više dobijaju na značaju, a milioni ljudi širom sveta ostavljaju svoj prvi utisak zahvaljujući mirisnim notama ovih klasika. Bez preterivanja nose epitet večnih, a mi smo sigurni da će i u vremenu koje dolazi, ovi parfemi biti na listi najprodavanijih.

 

1. J’adore od Christian Dior-a

 

 

J’adore od Christian Dior

Tajna velikog uspeha ovog parfema leži u činjenici da je namenjen pravoj ženi. Kada kažemo pravoj, mislimo na sve pripadnice lepšeg pola koje su ženstvene, elegenatne, senzualne. U pitanju je parfem koji je nenametljivo sladak, a kome svežinu donosi mandarina i u kome se savršeno prepliću jasmin, šljiva, orhideja, ruža.

2. One od Calvin Klein-a

One od Calvin Klein-a

Pored svog imena (Jedan, Prvi, Jedini), koji mu po automatizmu dodeljuje mesto među klasicima, svoju popularnost duguje i tome što je namenjen i ženama i muškarcima. Ovaj parfem poseduje mladalačku energiju mu daju bergamot, limun, kedar, mošus, mahovina i ananas.

3. Chloe Chloe

 

Chloe Chloe

Ovaj parfem popularnost zaslužuje, pre svega, tome što je namenjen baš svim ženama i svim situacijama, a pogodan je za nošenje u svim godišnjim dobima. Ono što osvaja na prvi miris jeste kombinacija mandarine i dinje. U samom srcu kriju se ruža i frezija, a na internzitetu mu daju sandalovina i iris.

4. Fifth Avenue od Elizabeth Arden

Fifth Avenue od Elizabeth Arden

Ovaj parfem je namenjen ženama koja ima toliko vere u sebe i posuje nepogrešivi stil, zahvaljujući kome samouvereno korača i po najpoznatijoj ulici na svetu – njujorškoj Petoj aveniji. Nezaboravnoj aromi doprinose jorgovan, lipovo cveće, magnolija, mandarina, bergamot.

5. Light Blue od Dolce&Gabanna

Light Blue

Ovaj parfem je jednostavno magičan. U njemu se prepliću neverovatna energija, radost življenja, svežina, odlučnost. Sve što jeste, Light Blue duguje, pre svega, citrusnim notama, a potom i jabuci, divljem zumbulu, ruži, jasminu, kedru, bambusu.

6. Classique Jean Paul Gaultier

Classique Jean Paul Gaultier

Parfem koji nosi naziv Classique, svakako već po nazivu pretenduje da se nađe na listi klasika. Njegovom vanvremenskom stilu doprinosi i to što na njega niko neće ostati ravnodušan. Naime, on je stvoren da zavede i probudi sva čula. Karakteriše ga orijentalni miris koji mu donose mešavina sveže začinjenog ćilibara i vanilinog drveta.

7. Opium od Yves Saint Laurent-a

Opium

Nosi epitet četvrtog najpopularnijeg parfema ikada. Ovaj klasik iz 70-ih godina svoju dugovečnost i popularnost duguje zaista neprolaznoj kombinaciji mandarine, jasmina, karanfila i vanile.

8. L'eau d'Issey / Issey Miyake

L'eau d'Issey / Issey Miyake

Ako vam kažemo da je sam Issey Miyake ovaj parfem opisao sledećim rečima "čist kao izvorska voda", onda je jasno zašto je ova mirisna kombinacija pobrala tolike simpatije širom sveta. L'eau d'Issey objedinjuje note lotusa, frezije, ciklame, dinje, božura, đurđevka.

9. Shalimar od Guerlain-a

Shalimar od Guerlain

Ovaj parfem je inspirisan večnom ljubavlju, pa ne čudi što je nepogrešiv i neprolazan izbor mnogim damama. Pored toga, on u sebi nosi i misteriju i magiju Orijenta, a zbog svega toga ostavlja večni trag za ženom koja ga nosi. Neodoljivu kombinaciju ovog parfema čine bergamot, limun, mandarina, kedar, iris, pačuli, jasmin, vetiver, ruža.

Ukoliko do sada niste, savetujemo vam da izaberete jednu od nabrojanih mirisnih nota i uverićete se i same da je klasika zauvek u modi.

 



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web