Trikovi za pruduženi efekat parfema

Trikovi za pruduženi efekat parfema

1. NE ČUVAJTE PARFEME U KUPATILU!

Ovaj savet definitivno zvuči čudno, međutim on je dobro poznat među ekspertima i iskusnim kupcima. Vlaga iz kupatila postepeno prodire u bočicu parfema, jer bočice nisu hermetički zatvorene. Vlaga dolazi do parfema molekul po molekul, međutim ta dodatna voda vrlo brzo menja hemiju parfema i čini da parfemi budu slabiji, što je posebno izraženo u slučajevima kada neko ima veći broj parfema koje polako troši. Iz tog razloga, stručnjaci savetuju da se parfemi čuvaju na tamnim, mračnim mestima.

Bočice parfema

2. NANESITE PARFEM POSLE TUŠIRANJA.

Verovatno ste već čuli za ovaj savet, ali svi ponekad zaboravljamo na njega i parfem nanosimo u žurbi, kada smo već obučeni. Pore na koži su najotvorenije posle kupanja i tada najbolje apsorbuju parfem, daleko bolje nego suva koža sa koje parfem brzo ispari i svakako bolje nego odeća, koju pritom možete uflekati.

3. KORISTITE KREME ZA HIDRATACIJU.

Korišćenje kreme za hidrataciju kože je uvek dobra ideja, a jedan od zgodnih bonusa je to što će parfem nanesen na tako pripremljenu kožu delovati duže. Ako se pridržavate ovog saveta, vrlo brzo ćete uvideti da vam je bočica istog parfema trajala dva puta duže nego prethodna.

Bočica parfema

4. NE KORISTITE SREDSTVA ZA NEGU KOŽE KOJA IMAJU SOPSTVENI MIRIS

Ovaj savet nije lako ispratiti, jer danas većina kozmetike ima neki miris, što narušava miris naknadno nanesenog parfema. Međutim, ako se malo potrudite, možete pronaći odlične sapune, kupke i kreme za hidrataciju bez mirisa, uz pomoću kojih će vaš parfem, nanesen posle njih, imati pun efekat.

5. KORISTITE PARFEME, A NE TOALETNE VODE

Zavisno od koncentracije mirisnih ulja, svi parfemi dele se na pet tipova, počevši od eau frachie, preko eau de cologne i eau de toilette, do eau de parfum i, konačno, pravog parfema. Ako želite da se miris oseća celog dana, koristite poslednja dva, jer su njihove koncentracije jače i miris se oseća osam sati ili duže.

6. NANOSITE VIŠE PARFEMA ZIMI, A MANJE LETI ILI KADA STE TRENIRALI.

Kada je vreme toplo ili ako ste bili na treningu, vaša koža bolje apsorbuje elemente iz spoljne sredine, tako da će naneseni parfem trajati duže, dok će se tokom zime koža "zatvoriti" i manje je prijemčiva za uticaj parfema. Iz svih pomenutih razloga važno je da malo razmislite o tome kada ćete i kako naneti parfem. Pre svega, ne nanosite parfem kada polazite iz stana, već to činite slobodno ranije, ali kada je koža spremna da ga prihvati.



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web