KAKO SE PRAVILNO NANOSI PARFEM?

KAKO SE PRAVILNO NANOSI PARFEM?

Nanošenje parfema nije tako jednostavno kao što vam se možda čini. Pogrešno nanošenje parfema dovešće do trošenja nepotrebno velike količine parfema ili do nanošenja prevelike količine. Kako biste pravilno naneli parfem potrebno je samo da sledite nekoliko saveta, koje ćemo u što kraćoj formi izložiti u ovom tekstu.

Pre svega, dnevni i večernji parfemi nanose se na različite načine.

Parfeme koji se nose uveče najbolje je naneti na vrat ili blizu vrata.

Ovi parfemi kraće traju i potrebno je da se osete odmah, tokom nekoliko sati od nanošenja. Ako želite da večernji parfem potraje celu noć, nanesite hidrantnu kremu na mestima gde ćete potom naneti parfem. Sa druge strane, dnevne parfeme možete naneti na kukove ili kolena, jer je reč o parfemima koji mirise oslobađaju postepeno, i nanošenje na diskrenija mesta obezbediće da miris ne bude prejak, kao i da bude ravnomeran.

Nanošenje parfema

PRE NANOŠENJA PARFEMA

Pre nanošenja parfema obavezno je tuširanje toplom vodom, kako bi se pore na koži otvorile. Koristite sapun ili kupku bez mirisa, kako mirisi kupke i parfema ne bi dolazili u sukob. Posle tuširanja važno je dobro obrisati kožu, jer se parfem neće vezati za mokru kožu. Ako hidrantnu kremu niste naneli tokom tuširanja, nanasite je kada se osušite. Parfem će se daleko bolje vezati i duže ostati na koži koja je glatka i meka.
Veoma je važno naneti parfem na golu kožu, a ne kada ste već obučeni, jer ne samo da parfem kraće ostaje na odeći i da ćete deo odeće možda skinuti, već ostavlja i vlažne tragove.

Nanošenje parfema vrat

PROCES NANOŠENJA PARFEMA

Bočicu parfema držite oko 20cm od tela. Ovo je savet kojeg se gotovo niko ne pridržava, međutim ako na telu osetite vlagu prilikom nanošenja parfema, to znači da je parfem preblizu. Parfem je najbolje naneti na najtoplije delove tela, koji su pritom relativno izloženi. Topli delovi tela su svi koji lagano pulsiraju, kao što su vrat, predeo iza ušiju i ključna kost. Ti delovi tela bolje će širiti parfem od hladnijih delova tela. Pored nanošenja parfema sa premale blizine, druga česta greška je utraljavanje parfema, obično podlakticom o podlakticu. Trljanje razbija molekule parfema, umanjujući njegov efekat. Sasvim je preporučljivo nanositi parfem i na kosu, posebno ako imate dugu, puštenu kosu. Parfemi se odlično vezuju za vlakna bilo kog tipa, pa tako i za kosu, dok nemaju direktno negativno dejstvo.

Nanošenje parfema ruka

 



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web