Kako postići magičnu postojanost parfema?

Kako postići magičnu postojanost parfema?

Genijalni trikovi za pravljenje frizura i šminkanje koji nam pomažu da budemo u korak sa najnovijim trendovima svima su nam dobro poznati. Međutim, da li znate da postoje trikovi kako da parfem traje što duže na vašoj koži i kako da uvek mirišete odlično?

Steve Johnson, kvalifikovani poznavalac parfema, tvrdi da postoje provereni i pouzdani načini na koje možete naneti parfem tako da što duže traje. Naime, ključna stvar je prolongiranje veka trajanja parfema. Pomoću trikova koje ćemo vam otkriti izvućićete najbolje moguće iz parfema i dugo ćete uživati u omiljenim notama. Ono što je sjajna vest je da će oni postati dnevna rutina i da ćete ih usvojiti kao opšteprihvatljiv način nanošenja parfema.

Otkrivamo vam pet trikova Steve Johnsona, kako da postignete dužu postojanost vašeg parfema:


1. RASPRŠIVANJE JE VAŠ PRIJATELJ

Blago poprskajte svoju odeću parfemom, zatim špricnite miris u vazduh a zatim prođite tuda kako bi vam miris ostao na kosi.

2. OBRNITE PROCES NANOŠENJA PARFEMA I LOSIONA

Nanesite losion za telo nakon parfema da bi se parfem što duže zadržao na vašoj koži. Blagi sloj hidratantne kreme ili mirisnog losiona za telo kreiraće izvesnu opnu koja će sprečiti parfem da prebrzo ispari sa kože.

3. HIDRIRAJTE VAŠU KOŽU ŠTO VIŠE

Preterano suva koža je neprijatelj dužine trajanja parfema. Suva i ispucala koža umanjuje šansu da esencijalna ulja prodru kroz kožu i povežu se sa hemijom. Na isušenoj koži, parfem će ispariti mnogo brže. Da biste dodatno hidrirali kožu preporučuje se da pijete puno vode.

4. ČUVAJTE PARFEME NA HLADNOM MESTU

Parfemi su kao vino - ako su izloženi velikoj količini svetlosti ili toplote brzo će ispariti. Gornje note će ispariti i ostaćete bez svetlucavih uvodnih nota koje vaš omiljeni parfem sadrži. Ovo možete izbeći tako što ćete izbegavati da odlažete parfeme u sredinu koja je previše topla ili u kojoj temperatura drastično varira. Hladnija, suvlja prostorija je uvek najbolje rešenje. Kao frižider. Da ozbiljni smo. Sklonite flaše vode i kartone mleka i napravite mesta za vaše omiljene parfeme. Većina parfema napravljena je tako da se prilagodi različitim temperaturama, ali je ipak najbolje da povedete računa o vašoj kolekciji. Druga prednost jeste činjenica da udar hladnog parfema na puls budi sva vaša čula.

5. BUDITE UPOZANTI SA SASTAVOM PARFEMA

Ako vaš omiljeni parfem nije dugotrajan koliko biste želeli, postoji nešto što morate uzeti u obzir a to je procenat parfema u mirisu. Naime, kada kupujete parfem, postoje određene oznake ’Eau de Cologne’, ’Eau de Toilette’, ’Eau de Parfum’, ’Extrait’, koje nisu samo fensi francuske oznake, one nam zapravo govore koliko parfemskog ulja ima u bočici. Što više parfemskog ulja ima u bočici, vaš miris će biti jači i duže će trajati. Dakle, ako vaš „Eau de Toilette“ ispari nakon 2 sata, proverite da li postoji „Eau de Parfum verzija. Predlažemo vam da istražite procenat parfemskog ulja u bočici pre nego što se odlučite za kupovinu određenog parfema. I na karju, jedan savet koji zapravo nije trik. Ako iz bilo kod razloga vaš miris ne traje dugo, uvek imajte pri ruci malo putno pakovanje kako biste naprskali vaš omiljeni parfem kad god to poželite. Jednostavno prskanje dva puta dnevno je mala cena da biste se osećali fantastičnno i mirisali odlično, zar ne?



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web