Kako izabrati parfem prema karakteru?

Kako izabrati parfem prema karakteru?

S obzirom da mnoga pravila treba uzeti u obzir pri izboru parfema, sam proces odluke može biti pravi izazov. 
Kada je u pitanju univerzalno pravilo za izbor parfema, najbolje je birati parfem prema karakteru osobe koja će ga nositi. Pripremili smo vam kratak vodič o tome kako da prema crtama ličnosti odredite idealni parfem za sebe ili dragu osobu. 

Onima koji su beznadežno romantični, preporučujemo cvetne mirise, koji su pre svega bazirani na notama jasmina, ruže ili jorgovana. Suptilne i nežne note ovih cvetnih esencija odgovaraju nežnim, pažljivim i osećajnim karakterima.

Preporuke kada su romantični tonovi u pitanju je Very Irresistible by Givenchy

Very Irresistible

Onima koji vole da zavode najbolje pristaju orijentalne note poput vanile, cimeta i korijandera. Ova porodica mirisa namenjena je i onima koji vole da putuju, kao i onima koji tragaju za avanturom.

Ukoliko ste ovaj tip, toplo vam preporučujemo Black Opium Yves Saint Lorain

Black Opium

ili

The One Dolce Gabanna

The One

Uz misteriozne karaktere najbolje pristaju aromatične note bergamota, jasmina, ruže, pačulija i hrastove mahovine. Oni su podjednako prikladni i ženama i muškarcima, koji imaju intrigantnu istoriju. Kompleksnost ovih mirisnih tonova najbolje se uklapa sa misterioznim i originalnim tipovima ličnosti.

Preporuka za ovaj tip ličnosti je čarobni Miss Dior

Miss Dior

Za rafinirane tipove preporučujemo drvenkaste mirise, kao što su note kredra, sandalovine ili vetivera.

Sofisticirane, elegantne i trezvene karakteristike ličnosti predstavljaju profil kojima najviše odgovaraju drvenkasti mirisi. Uopšteno preferirane od strane muškaraca, kedar i vetiver podsećaju na šumu.

Kada je ova kategorija parfema u pitanju, njen najistaknutiji predstavnik je 1 million od Paco Rabanne-a

1 million

Snažnim, a osećajnim muškarcima su posvećeni kožni mirisi, odnosno aromatične note meda, duvana, Ovo su pre svega zimski mirisi, a povezuju se sa samopouzdanjem i mirom.
Klasičan predstavnik ove grupe parfema je Gucci by Gucci

Gucci by Gucci

Diskretnim dušama su namenjene mirisne note koje potiču od paprati – žalfija, bosiljak, menta. Najčešće su u pitanju muški parfemi koji su namenjeni atletskim tipovima. Ovi suptilni mirisi ostavljaju svež trag i neće odmah privući pažnju na one koje ih nose. 
Preporuka je Paco Rabanne Pour Homme

Paco Rabanne Pour Homme

Nadamo se da smo vam bili od pomoći i da ćete u našoj ponudi pronaći parfem koji najbolje odgovara vašem senzibilitetu.

 



© Parfem d.o.o. 2024. Sva prava zadržana. Razvoj Smart Web